fbpx
sjalotchutney en opgelegd mosterzaak

Vleeskroketjes met een chutney van sjalot en opgelegd mosterdzaad

Ingrediënten voor 4 personen

Sjalotchutney

  • 500 gram sjalot
  • 2 eetlepels suiker (indien het kan ongeraffineerd)
  •  Olijfolie
  • 1 theelepel tijm
  • 2 eetlepels Balsamico-azijn
  • Peper en zout

Opgelegd mosterdzaad

  • 50 gram mosterdzaak
  • 60 ml chardonnay-azijn (witte wijnazijn kan ook)
  • 200 ml water
  • 10 gram suiker
  • Snuifje zout

1 doos vleeskroketjes

Bereidingswijze:

De sjalotchutney

  • Kuis de sjalotjes en snij deze in fijne ringen.
  • Bak de sjalotjes aan met olijfolie op een laag vuurtje tot alles mooi bruin gekarameliseerd is.
  • Voeg de suiker, tijm en balsamico-azijn toe. Laat dit zeker 15 minuten doorsudderen op een laag vuurtje en laat afkoelen.
 PSSST : In de firgo kan je de chutney, goed afgesloten, een hele tijd bewaren.
 
Opgelegd mosterdzaad:
  •  Doe het mosterdzaad in een kook pot en zet het onder in ruim water.
  • Breng dit geheel aan de kook en giet in een vergiet van zodra het kookt.
  • Spoel dit af met water.
  • Herhaal de eerste 3 stappen voor een tweede en derde keer.
  • Na het een derde keer op te koken en af te gieten voeg je de azijn, water en suiker toe. Laat dit koken tot het bijna is ingekookt.
  • Laat het geheel afkoelen en bewaar het in een glazen bokaal.
PSSST : Opgelegd mosterdzaad is een geschikte garnituur voor andere gerechten zoals bijvoorbeeld bij wild, tomaat-garnaal en een kaasplank.

 

Serveer de twee garnituren bij de vleeskroket voor een echte smaakbom.

Smakelijk !