fbpx
garnaalkroketjes met een limoenmayonaise en avocado tomaatsalsa

Garnaalkroketjes met een limoenmayonaise en een avocado & tomaatsalsa

Ingrediënten voor 4 personen

Limoenmayonaise

  • 2 eieren
  • ½ eetlepels mosterd
  • 2 dl maïsolie
  • 2 limoenen
  • Peper en zout
Eventueel wat rucola ter garnering 

Salsa

  • 4 tomaten
  • 2 avocado’s
  • 1 grote of 2 kleine sjalotten
  • ½ chili
  • 1 eetlepel limoensap
  • snuifje peper en zout
  • beetje olijfolie

1 doos garnaaalkroketjes

Bereidingswijze:

  • Maak zeste van de limoenen en hou deze apart.
  • Doe de eierdooiers in een diepe mengkom en klop ze even los.
  • Doe er het sap van 1 limoen bij samen met het water en de ½ eetlepel mosterd.
  • Voeg, terwijl je klopt, de olie toe in een klein straaltje. Doe dit tot de mayonaise gebonden is.
  • Proef, kruid af met peper en zout, en roer.
  • Als de mayonaise wat te dik is kan je altijd wat extra limoensap of water toevoegen.
  • Ontpit de tomaten en de avocado’s en snij deze in blokjes.
  • Snipper de sjalotten fijn en meng ze met de tomaten- en avocadoblokjes.
  • Kruid af met een beetje olijfolie, peper en zout.
  • Dresseer de salsa op een bord met enkele dotjes limoenmayonaise. Serveer hierbij de garnaalkroketjes en werk eventueel af met een paar blaadjes rucola.
Smakelijk !