fbpx
bieslook zure room en gebakken champignons

Veggiekroketjes met een bieslook zure room en gebakken champignons
Aka moderne toast champignon

Ingrediënten voor 4 personen

Sjalotchutney

  • 4 sneden oud brood
  • 300 gram champignons
  • Cognac (scheutje)
  • Olijfolie
  • 1 ui
  • 50 gram bieslook
  • 100 gram zure room
  • Peper en zout

1 doos vegetarische kroketjes

Bereidingswijze:

  • Toast het brood
  • Snipper de ui en snij de champignons in schijfjes.
  • Bak de ui en de champignons, op een hoog voor, tot ze mooi bruin zijn.
  • Blus dit met een scheutje cognac en laat dit verder uitbakken op een hoog vuur.
  • Kruid het geheel af met peper en zout.
  • Klop de zure room op zodat hij mooi stevig wordt.
  • Snij de bieslook fijn en meng ze door de zure room samen met wat peper en zout.
  • Serveer de toast met de champignons en een paar kroketjes erop of serveer de kroketjes als bijgerecht. Werk af met een paar toefjes zure room.
Tip: Je kan de bieslook ook vervangen door andere groene verse kruiden, buiten koriander, of een mengeling van verse groene kruiden.

Smakelijk !